Para pengunjung

Sunday, June 12, 2011

Minggu pertama keje. too interesting! :)

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani..

Tarik nafas dalam-dalammmmmmmmm. haha aku saje je nk gmbarkan betapa senaknya perut aku skg, sebab mkn seafood byk sgt. hehe.

Sedar x sedar, da nak seminggu aku keje rupenye. ape perasaan?


PENAT SANGAT. T____________________T

X tipu. penat yang amat sgt. maybe sbb nie la first time seumur hidup aku keje, jd bdn manja aku nie msih x leh adapt pda prsekitaran bkerja tu.

Family aku lagi bagus.Ayat dorang:

X yah keje lah! dok umah je kan bagus.

Ceh. bile aku mengadu penat, mak n ayah kata, klw penat berhenti jek. azam aku:

Aku nak buktikan, yg aku bukan lah anak manja geli2 yg
x leh wat keje tuh! huu~

Paling x leh blah, bila cte psl gaji. Gaji aku keje nie cmpur OT dpt la dlm 7 ratus sebulan. ayah ckp:

Buat bayar bil tepon mak ngan duit minyak kete pn x lepas. haha

Keji gila ayat. haha. dah aku nak isi minyak sndiri, ayah x bagi. Lagi aku suka. haha

Sape suruh aku bwak waja. ape la. ade ke waitress bwk waja g keje? over sgguh aku rasa~

nasib bek x bwk evo, klw tu bos aku tengok pun menangis. hahaha
Kawan sekerja best. keje aku best, cuma penat melampau. mereka semua sgt baik, n mcm family sndiri. aku dipanggil adik, or amoi. sbb aku antra yg pling muda. hehe. Mereka pada aku sgt membantu..

Pada kak hanum yg penyayang. Dah mcm akak sndiri..

Pada zaim yg caring. 

Pada KK, cina yg suka menyakat.

Pada aza, senior yg byk tolong

Pada daus, barista yg kiut. 

Pada titwo, yg suka senyum.

Pada bos n family yg periang

Keluarga SR yg meriah nie, wt keje jd gmbira. :). 

Tp sebenarnya byk je cte yg agak menyirap disebalik gmbira kau tu. ape dia? personal sgt. x leh cite. huhu

Family aku bet aku akn resign sebelum keje sebulan.

I'll prove them wrong. Sue me. :)

:)

P/S: aku benci org tua x sedar diri. sekian terima kasih.

5 comments:

sergeant keroro said...

haha,belanja aku lah :P

syaimz said...

en.syaimz yang sangat sporting & penyayang

Nur Amira Ramli said...

kero: dpt gaji je aku x kenal kau dah.haha :p

syafiq : yo lah! haha

Dinie Asyraf said...

ak taw...ko kerja sbb nk blnje ak kn3...??? hahaha

Nur Amira Ramli said...

perasannyeeeeee! haha :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...