Para pengunjung

Tuesday, June 7, 2011

Job Hunting | Mission accomplished! :)

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani..

Mission of the week : Job hunting finally accomplished! hehe. Bulan 6 nie menyaksikan aku nye tahap bosan bercuti sampai kemuncak. Setelah puas bermalas-malas di umah (aku trbayang garfield T_____T) akhirnya aku mula carik keje! :)

Bangun pg td. lepas breakfast segala, aku pun mula siap2 nak kuar. Oleh sebab aku nak kuar cri keje dan bukan untuk bersuka-suka seperti hari-hari lain, maka aku pilih utk serba merah! muahahaha

Konon2 ea. :)
Dengan tee merah,jam merah, beg merah. memang la lembu suka kalau nmpak aku. wakakakaka :D

Ayah aku ckp, de stu kilang tu de vacancy, utk kerani. Dalam hati aku pk,

Ini sudah bagus! bila lagi nak rase keje kilang!

Pas tu aku call apek tu, dy kate..

ai ya, wa mau permanent la, x mau part time.

Ye lah apek. T____________T

Then aku ke bakri, cari la keje kat kedai2 topup, top opal sume aku redah. tp sume x de keje kosong. T___T

Penat gak rupenye cari keje nie kan. huhu

penat~

Kedai topup ke 6 aku g, akhirnye apek tu kata,

Ade2 keje kosong. Wa nak pakai olang. Gaji sehari RM18.

Seumur idup aku mmg la x prnh keje, tp aku rse sehari RM18 tu agak murah. keje plak dari pkul 9 pgi smpy 10 mlm. isnin smpy sabtu. erm, pk2, aku tye senior trbaik aku, napi.

napi kate:

Tak payah! murah! KIV dulu.

Orait napi. Napi skg keje kat stesen petronas. Sebulan 7 ratus. Tp dy kate klw nak keje pam minyak, aku kene pakai krim tebal2. klw tak nanti hitam. T____T

Kesah ape aku hitam. kulit tanning pun lawa ape.huhu. tp petronas x de kosong. urm..

Then aku ke bandar. nak try pizza hut, tp nmpak secret recipe dulu. Dalam hati aku,

Tak dapat kot kat sini

Sinikal. T__T. then try je ea. x sgka, mudah gila. Alhamdulillah. interviewer aku lelaki, senang gila intrview dy. Then dy kate, orait, esok dtg kol 10.30.

Aku da rasa nak melompat kat situ! huhu

Setelah happy2 dpt keje, belum boleh balik g. de plan len. hehe. then, aku g ke:
Fine Music and Art academy, Muar.

Ape aku buat kat situ?

Sign up for piano class! :)

piano~


Belajar di mana-mana je. :)

Iklan sekejap:
Aku suka gmbar nie. cam x kawan je ngan hanif. haha :)

P/S: Contengan jalanan- Hlovate. too interesting. As always from hlovate. :)

II) Nak join segmen Si kero nie x terjoin2, sampai da tutup tarikhnye. T___________T. jgn bunuh aku ye kero. T__T. uzair, aku join segmen kau. jgn risau. hehe


4 comments:

syaimz said...

segmen aku apecer pulak hah hah??

http://syaimzhebatz.blogspot.com/2011/06/blogging-itu-aku-suka.html

sergeant keroro said...

aku nak bunuh ko,haha!! XD

ko dapat keje kat secret recipe ke?

akim ammar said...

terbaek!

Nur Amira Ramli said...

Syafiq: haha orait2. :)
kero: jgn jgn! haha. a'ah. :)
Ammar: tq2. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...