Para pengunjung

Wednesday, May 11, 2011

Syukur Alhamdulillah, kalau tidak tiada lagi cahaya amira! ^^

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani..

Hoho. sedar x sedar dah hampir seminggu aku dok uma utk semester break kali nie. Aku balik uma ari jumaat ari 2, so esok genap la seminggu aku cuti.

Seminggu nie, setiap hari de je event yg brlaku. macam2. g sane, g sini. yada yada~ pendek kata x boring pon! tp tu aku cite kat post lain k.

Tapi yang x leh blah, cite lepas aku balik umah ari tu.. sumenye pasal minyak hitam.


Korang tau x minyak hitam tu ape?


This one!
Aku balik jumaat lepas, drive sorang2 dari jb ke muar. Dayad n fakhru x leh teman, masing2 de hal. x pe ea. Aku gerak lepas semayang jumaat. Pagi tu, ayah da call siap2, suruh check minyak hitam, air segala. 


Dalam kol 12 tu, aku kuar jap ngan Dayad. mintak tolong dy check kan angin tayar, n isi minyak skali. Rase cam malas plak nak check air n minyak hitam, sebab air bru je isi ari tu, n mase aku blaja kat skola memandu dulu, x silap aku cikgu aku tu kata:


MINYAK HITAM TU TUKAR 6 BULAN SEKALI!

tak silap aku lah. hehe

So aku pun memulakan perjalanan hebat aku lepas solat jumaat, lepas setelkan segala2 mende. 

FIRST TIME TU DRIVE SORG BALIK MUO! KIH3

Sampai batu pahat, lepak2 kejap kat umah atuk. singgah tengok anak sedara baru kat umah sepupu. kol 6 sampai umah.

Alhamdulillah selamat sampai. :)

Malam tu ayah balik keje, penat. so dia malas nak check kete. Ayah da cakap da malam tu,,

"Esok ayah nak bawak kete iswara tu g keje ye"

Ye la,kete tu kete feveret dy. bawaklah ayah..

Esoknya aku bangun pagi tu. *ehem pagi ke? hehe* aku tengok kete tu ade je kat foyer umah. then aku tanye mak, mak kate.

" tunggu je lah ayah balik nanti ayah cita.."

Rupe-rupenye, kete tu minyak hitam dia dah kering!!!!!!!!!!

Aku boleh drive dari JB balik ke MUAR dengan minyak hitam yang dah kering. Mengucap panjang ayah aku. ayah cakap,aku sangat bernasib baik. boleh je kete tu enjin dy jammed, silap2 meletup.

Rupanya bulan 6 bulan sekali lah. setiap 5000 km kene check. mknanya lebih kurang 2 bulan sekali. 

Perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~

Aku pun mengucap panjang. dush.

Syukur padaNya coz masih dipanjangkan nyawa. banyak g dosa aku. huhu

P/S: Thanks awak. :)

4 comments:

Dinie Asyraf said...

mne ko dpt brite 6 bln skali ny hah...??? ish3

syaimz said...

fuh...serius boleh meletup doh.jgn maen2

IQ = Iez Qis said...

naseb baek~~~ huhu!

Nur Amira Ramli said...

Dinie: err, aku silap dengo. hhe
syafiq: 2 la pasal. huu
Iez: tau x pe. huu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...