Para pengunjung

Thursday, September 22, 2011

Kelas Discrete Maths | Proof by Contradiction! :D

Dengan nama Allah yang maha Pemurah lagi maha Mengasihani..

Di petang khamis yang berbahagia nie, aku nye tutorial class utk subjek modelling maths telah dibatalkan. Yang bermakna, aku tak de kelas langsung di petang khamis nie. SO dapatlah aku mengimarahkan bilik aku nie. hoho jgn jeles! :D

Mathematical structures!

Cite nie berlaku tengahari tadi, mase kelas discrete maths pukul 12 - 1 ptg. masa yang memang sume orang dah tersengguk-sengguk dan perut masing-masing da tukar tempo dari dondang sayang ke hard rock. LOL :D

Kelas discrete maths nie banyak wat proving maths formula. Then tadi mase kelas lagi 5 min nak abis, lect aku keluarkan soalan baru :

Give a proof by contradiction for the following statements:

"There is no integer that is both even and odd"



Tu dia. then kami pun try la nak prove statement tu. Kedudukan meja kami mase tu macam nie:


Then ida tanye aku , 

Eh mike, betul tak prove cm nie?

Maka kami pun sok sek sok sek brbincang. Then mase aku ngah pikir tu, ida terpandang lect, Dr Normah. Terus Dr Normah keluarkan ayat veto :

Haa Kamu yang dok tengah-tengah tu, sila provekan kat depan!

Ida dah menggelabah puyuh. Sambil la dia sibuk mengeluarkan alasan utk tak nak buat kat depan tu, Dr Normah pun berjalan dgn penuh anggun ke arah kitaorg. Ida pulak sibuk berkata2:

Saya tak pasti la Dr, Tak sedia, Tak yakin,

Serta "Tak" yang lain, Dr Normah pun berjalan melepasi kami sambil berkata,

Haa sape name kamu? sila buat di depan. boleh?

Kate Dr Normah kepada Jolyn! Diulang, kepada Jolyn! Serentak, aku, ida, fara, farah, asnor, shida dan Farah gelak besar! Sampai tak keluar suara aku gelakkan ida! hahahahaha yang ida da sibuk keluarkan ayat mengugut,

Gelak la gelak la nanti kau mike!

Haha memang la aku gelak besar. lawak gila kot. :D

Tapi yang paling tak leh blah skali, pas tu Asnor tanye,sbb pelik tgk cara ktorang gelak,

korang gelak pasal ape?

EH?? bukan Asnor pun gelak sebab ida wat lawak ke? aku pun confius. Rupe-rupenye,

Shida pun perasan gak macam Ida! hehe

Maka sambil jolyn buat proving tu kat depan, kami berenam pun gelak la tertahan-tahan, takut kene marah. hehe

Then abis kelas, shahrill pulak tanye aku, 

Eh mike kau perasan Dr Normah tanye kau eh tadi?

Teruslah aku sambung gelak. haha hilang terus sakit kepala aku gelak sakan tadi. :D

P/S: Kejap lagi ida dgn shida bace, memang lah kene cubit. haha :D

btw, some of my buddy adress me as mike :)


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...