Para pengunjung

Monday, July 25, 2011

Lets think 'bout it | Cinta yg mudah atau cinta yg murah?

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani..

Entry nie pendapat aku semata-mata. 
Tiada kene-mengena antara yang hidup atau yg telah meninggal dunia.
:)

Ari nie aku terpanggil nak wat entry pasal cintan-cintun jadah nie. Terpanggil sebab satu soalan dari kwn aku semalam. ape soalan nye? Teruskan membaca. :D

ape jeling-jeling? haha
 Semua tau yang aku single. Kenapa?

Tak laku?

Ye Kot. :D

Jual mahal?

Cinta aku bukan untuk dijual. :D

Memilih sangat?

Gila ape.Pilihan pon tak de lagi. haha

Berdua lebih baik? ye ke? :p


Cuti sem nie, aku jadi waitress. Tempat mahal, yg datang pun mesti org2 kaye. Dan ramai buaya.

Jadi waitress, mesti la kena jmpe customer kan. Dapat customer lelaki yang gatal, memang "seronok" lah. HAHA. Customer yang gatal2 mintak num telefon terus pun bukan sorang dua

Jangan salah sangka, bukan aku sorang je yang jmpe customer cm nie. Rasenye hampir sume waitress2 tempat aku keje kene cm aku. 

Bukan nak kata aku cantik, maaf itu bukan maksud aku. Cuma lelaki kalau yang spesies
miang nie, tiang letrik pakai lipstick pon dy nak ngurat. Tak gitu?

Dalam ramai2 waitress yang keje nie, aku je la yang single pon. Dan semalam kawan aku tanye aku;

Kawan: Kenapa kau tak layan je mamat tu? kaye lagi, rupa pun
              ade, kau pun single kan? sambar je lah?!
 Aku   : Senyum.

Lets think 'bout it. Kate lah aku bagi num telefon aku kat mamat tu:

Tukar num telefon
|
|
Bercintan-cintun
|
|
Gaduh sikit
|
|
Baik balik
|
|
Gaduh lagi
|
|
Dia bosan dengan aku
|
|
Dia kuar ngan member dia makan kat Secret Recipe
|
|
Jumpa waitress cantik kat sane
|
|
Mintak num waitress tu
|
|
Say Goodbye lah kat aku
|
|
aku lah yg patah hati~


Oh come on. Cinta yang macam tu, bagi aku terlampau mudah dan murah. So cheap. Tak berkualiti. Tak gitu? :)

Aku dah lah spesies yg susah nak move on klw dah patah hati. So drpd hati aku senang2 je dipatahkan, baik aku jage lek-lok. kan? :)

Ihsan google. :)
It does'nt hurt to be single. Seriously. I enjoy my life. Better. :)

Maybe my Mr Right is somewhere, Just busy enjoying his life, or he just around me and be my friend first, disguise as my angel before dare to purpose me. Who knows. ;)

Ideal love. In my definition :)
P/S : There are other things that matter much more than romance. We should not missing all the finer things in life for being so shallow.

Enjoy your life and love yourself first,before you love others :)



7 comments:

sergeant keroro said...

enjoy your life and live your life to the fullest :)

Dila Donghae said...

being single doesnt mean it lonely but being couple doesnt mean it happy.. :D

alyana shafinas said...

btul2,nana pn single..hehe
bek steady dlu, kumpul dwit sndri dlu n then kalo ade jodoh jmper lahh =)

miss fatihah said...

hek..xpe.sampai masa akan dtg sndr :)

syaimz said...

aku suke berfoya2

Anonymous said...

nk share ye..
tq

syuiba el islamea said...

waaa...wish u success kak mira...smart essay nor advice..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...